Comparativa de resultats a 10 d’abril

Una volta haver completat els primers10 dies de campanya (sense comptar els cinc dies extres de març) presentam la primera llista comparativa de resultats pel període 1-10 d’abril pels anys 2001 fins l’actual 2024. Tot i el començament fluix de captures i les males condicions atmosfèriques per l’anellament, veim que sempre hi pot haver anys pitjors. I en moltes ocasions, el que passa els primers dies no és significatiu pel resultat final. A la primera imatge que es presenta, es veuen els resultats de les 19 espècies més anellades. S’observa com l’apartat Altres és molt poc significatiu i que el tant per cent més gran de captures es reparteix entre un petit grup d’espècies.

Enguany, tot i que les captures son baixes en general, es veu una gran disminució de captures de les espècies presaharianes, principalment, com comentàvem en una entrada anterior. Si algú es vol entretenir en veure com van acabar els anys podeu clicar en aquesta entrada de l’any passat on es presenten les dades finals de cada any: https://illadelaire.wordpress.com/2023/05/24/4226/

Pel que fa a les espècies transaharianes no es veu de moment una conducta clara que faci pensar que passarà els propers dies de campanya. En totes les espècies hi ha anys més forts i anys més fluixos, sense que açò tingués res a veure amb el resultat final d’aquell any. Com sempre deim, fins que que s’acabi la campany i vegem com han anat la resta d’estacions, totes les teories s’aguanten pels pèls.

Per si algú es vol entretenir a mirar totes les espècies deixam aquí la llista completa de totes les captures pel període 1-10 d’abril des de l’any 2001 fins enguany. I atents, que demà començaran a entrar el migrants en bons nombres!

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.