Novetats importants!

Tot i que les captures continuen baix mínims amb rècords de pocs anellaments a les darreres pentades, el dia 13 d’abril i, també, el matí del 14, ens han portat importants novetats en quant a captures interessants.

La primera, del matí de dia 13, és la captura d’un exemplar de mallerenga blava Cyanistes caeruleus (encara no té nom popular a Menorca). Es tracta de la primera cita a l’illa, per tant, nova espècies per l’avifauna menorquina i, per descomptat, nova espècie també a l’Aire. La troballa a les xarxes de l’illa ha sorprés a tots els participants. D’on prové aquest ocell? De Mallorca, del continent europeu o del nord de l’Àfrica?

Primera cita de Cyanistes caeruleus a Menorca!

Continua la jornada del dia 13 i, com sempre passa, després del canvi de personal a l’illa (en Biel, n’Ovidi i na Júlia no s’ho podien creure) els anelladors de l’Aire troben un exemplar femella de menjamosques de collar Ficedula albicollis a la xarxa, que com tothom sap són lleugerament més difícils d’identificar (amb un anellador expert com en Marc Illa a l’Aire aquests problemes desapereixen!). Vegeu la banda al clatell més grisa i el blanc rera les cobertores primàries que arriba, gairebé, fins a la primària més externa.

Exemplar femella de menjamosques de collar anellat dia 13 d’abril

A més d’aquestes dues interessants captures, també s’han començat a anellar els primers exemplars de busqueret de garriga Curruca subalpina. Fins ara només s’havien vist els exemplars continentals Curruca iberiae.

Per si no n’hi havia prou, probablement empesos pels vents de llevant que han bufat aquesta passada nit, i segueixen bufant, al pas entre Sardenya i el nord d’Àfrica, el matí d’avui, 14 d’abril ha arribat el segon exemplar de menjamosques de collar Ficedula albicollis, aquesta vegada un exemplar mascle, i el primer exemplar de busqueret de garriga oriental Curruca cantillans albistriata. No hi ha nombres abundants de captures, però s’ha animat en quant a sorpreses i rareses.

Primera captura de Curruca cantillans albiatriata d’enguany.
I ara un exemplar mascle de Ficedula albicollis.

Per acabar només ens resta donar la benvinguda al nou equip format per en Marc Illa (ja fa dies que és per aquí), na Beth Mejan, en Juan Mari Sagredo i n’Igor Irazusta.

I avui 14 d’abril, Visca la República!

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.