En caiguda lliure!

Arribats a 25 d’abril, cada cop qued menys per acabar la campanya, ja podem dir que esteim en caiguda lliure pel que fa a nombre de captures. Ara ja si, es pot dia que de moment el 2021 és el pitjor any dels darrers 10. Queden 20 dies de feina, i esperam, especialment a partir de demà, 27 d’abril, que hi hagi un canvi radical, coincidint amb el canvi de temps que s’espera, tant aquí com al nord d’Àfrica.

Fins dia 25 d’abril, l’any 2016 era, amb diferència, el pitjor any pels migrants, sempre analitzant les dades referents al període 1 d’abril- 25 d’abril. El anellaments anteriors, del mes de març no entren en aquestes taules, per dures raons: per una banda no tots els anys tenim dades d’aquest mes, i segona, les captures de presaharians són més oscil·lants tractant-se del final del seu període de migració.

Com es pot observar a la taula, gairebé totes les espècies considerades abundants mostren uns nombres per davall de la mitjana, en alguns casos molt per davall. Només, com hem comentat en entrades anteriors, el busqueret de garriga Sylvia cantillans (en totes les seves “versions”, i amb el nom científic actualitzat: Curruca iberiae, Curruca subalpina i Curruca cantillans) te uns nombres superiors de captures que els darrers 10 anys.

Com sempre passa a l’illa, quan hi ha poques captures, els anelladors s’han d’entretenir amb alttes coses, fer excursions, per exemple. En una d’aquestes la sorpresa va ser la troballa d’un “calamar gegant” mort a les roques, d’uns 20 kg. Estava fresc, però menjat parcialment, suposadament aquella mateixa nit per les morenes Muraena helena que habiten per l’illa de l’Aire, com es pot apreciar a les fotos que ens han fet arribar. Idò, res més de moment, esperam poder donar unes xifres de captures més elevades a la següent pentada.

Categories: Novetats | Etiquetes: , | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: