Pocs anellaments i moltes espècies

Aquests darrers dies ha augmentat lleugerament el nombre de captures, especialemnt després que passés el cap de setmana amb vents de moderats a forts de llevant, un vent que sempre és pobre pel que fa a la presència d’ocells migradors a l’illa de l’Aire. Continuam anant molt per davall de la mitjana històrica en quant a nombre de captures, com es pot apreciar en aquesta gràfica.

En canvi, el nombre d’espècies anellades els darrers dies ha pujat considerablemnt. En dos dies hem anellat sis noves espècies per la campanya d’enguany. En primer lloc una bosqueta pàl·lida Iduna opaca, raresa local a les illes Balears. Un migrant escàs però relativament regular, s’han anellat 20 exemplars des del 1995 fins a dia d’avui.

Altres primeres captures per la campanya són el busqueret mosquiter Sylvia borin, migrant abundant però molt tardà, el boscaler pintat gros Locustella naevia, una espècie que s’ha anellat amb una mitjana de 11 exemplars per any, la torrola Calandrella brachydactyla, un ocell que s’anella molt poc, 28 des del 1995 fins el 2019, la vinjolita Delichon urbicum, estival comú a l’illa de Menorca, però poc anellat pels ornitòlegs menorquins i la dadrrera, anellada el matí del 29 d’abril, un exemplar de guàtlera Coturnix coturnix, una espècie cada dia més escassa. Aquí us deixam un reportatge gràfic de totes elles.

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: