Noves espècies

Continua la campanya a un ritme de captures molt per davall de la mitjana, com ja vam mostrar a la darrera entrada al blog. Així i tot aquests darrers dies, des del darrer post el 20 d’abril,  s’han pogut capturar i anellar sis noves espècies per la campanya d’enguany. Una és considerada raresa balear, el busqueret emmascarat Sylvia hortensis i una altra raresa a nivell estatal, el menjamosques de collar Ficedula albicollis.

Les altres quatre noves espècies són el menjamosques gris Muscicapa striata balearica (avui en dia anomenat Muscicapa thyrrenica balearica), un exemplar de mèl·lera Monticola solitarius, antic nidificant a l’illa de l’Aire avui en dia extingit, però abundant a la costa de Menorca, la boscarla de canyís Acrocephalus scirpaceus, i l’enganapastors Caprimulgus europaeus.

Aprofitam per agrair la feina feta durant aquesta darrera setmana a l’equip sortint, Ioar, Beth i Òscar i desitjar sort als entrants Luís Betanzos d’Aranzadi i a Javier Armisén de la SOM.

Moment en que s’ha realitzat el canvi dels dos grups (Òscar, Ioar i Beth amb Javier i Luís), amb el coordinador, Raül Escandell

En total fins dia 23 d’abril (Dia del llibre i Sant Jordi) s’han capturat i anellat 1622 ocells de 47 espècies diferents, a 791 controls, ocells anellats durant la campanya i recapturats en algun moment posterior de la mateixa campanya. Us deixam a continuació la taula amb les captures diàries des de l’inici de la campanya el 22 de març fins el dia 23 d’abril. En uns dies publicarem la comparativa a 25 d’abril dels darrers anys, com hem anat fent a cada pentada.

Categories: Novetats | Etiquetes: | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: