Anellat un busqueret xerraire (Curruca curruca)

Continua la campanya a l’illa de l’Aire amb els nombres de captures més baixos de tota la sèrie històrica, des de l’any 1995. Dema publicarem la comparativa a 20 d’abril des de l’any 2000 i es podrà veure la diferència d’anellaments entre els diferents anys. Així i tot, aquesta darrera setmana s’ha animat un poc la migració per l’illa. A més de l’entrada històrica de menjamosques de collar Ficedula albicollis del dia 14, la resta de setmana hi ha hagut més captures de les espècies “comuns”.

Avui dia 20, entre ratxa i ratxa de tramuntana, que ens ha acompanyat gairebé tota la setmana, hem tingut la sort de capturar el primer exemplar d’enguany de busqueret xerraire Curruca curruca, espècie considerada raresa a l’Estat espanyol, tot i que, a l’illa de l’Aire, territori més oriental, aquesta espècie és gairebé regular. Amb aquesta captura en són ja 15 des de l’any 1995.

Exemplar de busqueret xerraire capturat dia 20 d’abril a l’illa de l’Aire

Com ja hem comentat sobradament, les captures estan molt per baix de la mitjana. A hores d’ara ja podem confirmar, poc presaharians passaran a partir d’ara, que les espècies que més han baixat són aquest tipus de migrants, hipòtesi ja plantajada a princips de campanya. En concret, els tres migrants més abundants (rupit Erithacus rubecula, ull de bou comú Phylloscopus collybita i busqueret de capell Sylvia atricapilla) han patit una baixada espectacular, com es pot veure en aquests tres gràfics comparats dels darrers 10 anys. Recordau que aquesta, i moltes altres dades interessants de diferents campanyes de primavera (Aire, Yasmina, Aiguamolls de l’Empordà i illa Grossa a Múrcia), es poden consultar en el següent enllaç: https://apps.ornitologia.org/anella/migra

I açò és tot per avui, demà més amb la comparativa de captures a dia 20 d’abril dels darrers 24 anys.

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.