Tornam a anar de baixada!

Com ja és normal aquest any, aquesta darrera pentada tocava baixada de captures, per seguir amb la tònica natural de resultats d’enguany. Els contrastos són molt grans, sobretot si miram els resultats per dies, amb jornades per damunt de les 300 captures, i altres que no arriben a les 20 per dia.

En aquests darrers cinc dies només s’han anellat 107 nous ocells, amb una única espècie nova, un ocell sedentari a l’illa de l’Aire, el colom salvatge (Columba livia). Per tant, ni una sola espècie migrant nova. De moment trobam a faltar espècies rares, però bastant regulars els darrers anys, com el busqueret xerraire (Curruca curruca), el busqueret emmascarat (Curruca hortensis) o les bosquetes (Hippolais ssp), i altres més comuns però que encara no s’han deixat veure com la boscarla de canyís (Acrocephalus scipaceus) o el vitrac forester (Saxicola rubetra). Aquesta setmana toca pujada de captures, esperem que totes aquestes espècies que trobam a faltar comencin a fer acte de presència.

Amb tant poques captures, pocs canvis veim a la taula comparativa a dia 25 d’abril. Continuem amb dades intermitges, tant en nombres generals com per espècies, més o menys similars a la mitjana històrica, però sense que hi hagi cap dada que sobresurti de les altres, llevat del comentaris que vàrem fer a la darrera entrada sobre les espècies presaharianes. Sembla que l’onada de calor que està patint tota la zona del Sahel està afectant la migració de les espècies transaharianes, com s’ha vist fins ara a la campanya de Yasmina, que ha acabat per davall dels nombres habituals de les darreres campanyes https://apps.ornitologia.org/anella/migra

També comentar el canvi de guàrdia aquest passat dilluns 25 d’abril, abandonant l’illa el grup format per Ioar de Guzmán, Richard Barnes, Beth Mejan i Mikel Yarza, deixant lloc al grup nou amb els anelladors Raül Escandell, Jaume Duaigües i Eladi Ribes, de les terres de ponent i de l’ICO, i el local Emili Garriga, que repeteix setmana de guàrdia. Esperam tenir una gran setmana de temps i de captures!

Però com sempre hi ha feina a fer, si un vol, continuam generant dades referents als exemplars pàl·lids d’ull de bou de passa (Phylloscopus trochilus) intentant esbrinar la possible presència de la subespècie acredula al seu pas per l’illa. Aqui veim un d’aquests exemplars més pàl·lids, amb la nul·la presència de plomes grogues, tant alpit com a les infracobertores alars. A la fotografia amb dos exemplars es pot veure el contrast amb l’exmplar més 2normal”, tot i que no és dels més pintats que passen per aquí!

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: