Resultats a 20 d’abril

Com ja és normal aquests darrers dies, presentam el resum dels primers 20 dies de campanya, i amb un poc de retard com sempre últimament. Continuen els alts i baixos en les captures des de l’inici de la campanya i poca cosa es pot dir dels resultats generls que no s’hagi dit ja en anteriors entrades al blog.A la següent taula es poden veure les dades comparades dels 10 darrers anys a 20 d’abril, sense que hi hagi cap dada que sobresurti per serres comentada.

S’han anellat fins el moment 1513 ocells de 38 espècies diferents, amb 5 noves epècies aquesta darrera pentada. Cada vegada més contrastats els resultats, tant si ho miram per dies com per pentades, com es pot veure al següent gràfic.

Amb aquestes dades es fa molt díficil analitzar els resultats, sembla com si el temps meteorològic estigui influint totalment amb les captures. Però després et dones compte que algun dia no hi ha captutres, suposadament, pel vent i el temps, però un altre dia similar hi ha grans captures. La veritat és que fins que no s’analitzi el temps i les captures conjuntament, i no només de l’illa de l’Aire, si no de tota l’àrea de la Mediterrània occidental no acabarem d’entendre que passa amb la migració i el temps. Intentant analitzar per damunt aquestes dades que tenim fins ara, poques coses es veuen a simple vista. Potser destacar el lleuger retard dels migrants presaharians, agafant de base les tres espècies més anellades, el rupit (Erithacus rubecula), el busqueret de capell (Sylvia atricapilla), encara que hi hagi algun exemplar transaharià, i l’ull de bou comú (Phylloscopus collybita).

Pel que fa a les espècies migrants transaharianes, principals destinatàries d’aques estudi, a part dels alts i baixos generals dels totals de captures, que també afecten a les principals espècies migrants, poca cosa es pot dir. Els nombres generals ronden la mitjana històrica, és a dir, de nombres totals no anam malament, però aquests biaixos en les captures estan fent parar boigos els anelladors de cada torn. Si haguéssim de destacar alguna cosa, potser seria el rossinyol (Luscinia megarhynchos), que sobresurt de les línies generals mostrant un lleuger avanç i nombre per la data. Així i tot, aquest nombres s’han d’agafar amb pinces, podrien estar influenciats per les grans captures d’alguns dies.

D’aquests darrers cinc dies destaquen les abundants captures del dia 17 d’abril, arribant a les 320 primeres captures, destacant sobretot l’ull de bou de passa (Phylloscopus trochilus) amb 210 anellaments aquest dia. Ja sabem que aquesta espècie arriba a assolir gairebé el 50% de les captures totals, però no deixen de sorprendre les altes concentracions que es donen a l’illa de l’Aire alguns dies, com aquest dia 17. Sempre podeu consultar els resultas generals, o per espècies des d’aquesta aplicació https://apps.ornitologia.org/anella/migra/AIRE/charts

Pel que fa a les noves espècies, totes comunes per la data, però alguna més curiosa que altres, com per exempla la primera captura de pardal comú (Passer domesticus) o una altra de tudó (Columba palumbus)

Les altres tres espècies noves d’aquests darrers dies són l’enganapastors (Caprimulgus europaeus), el menjamosques gris (Muscicapa striata), tots tres de l’espècie continental, i la boscarla d’aigua (Acrocephalus schoenobaenus), migrant comú, però escàs durant el pas per l’illa de l’Aire.

Categories: Novetats | 1 comentari

Navegació d'entrades

One thought on “Resultats a 20 d’abril

  1. Bona feina!! Equip a l’aire💪🏽💪🏽🤗
    Gràcies per l’actualització

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

%d bloggers like this: