Primers cinc dies

Ja hem completat els primers cinc dies de campanya, amb uns resultats, de moment, per davall de la mitjana de captures històrica. S’han fet 192 primeres captures de 21 espècies diferents, essent el rupit (Erithacus rubecula) amb 51 el més anellat. L’ull de bou de passa (Phylloscopus trochilus) amb 40, el passerell (Linaria cannabina) i l’ull de bou comú (Phylloscopus collybita) amb 20 anellaments cadascun i el busqueret de capell (Sylvia atricapilla) amb 14 exemplars anellats són les espècies més abundants de moment. Els vents de component est que està bufant des de l’inici de la campanya, ha portat les primeres rareses orientals però, també, un baix nombre de captures. Podeu veure els resultas totals diaris, per pentades i per espècies al següent enllaç.: https://apps.ornitologia.org/anella/migra/AIRE/charts

A poc a poc es van acumulant espècies a la llista d’anellaments, una de les darreres ha estat aquest preciós mascle de titeta groga (Motacilla flava), que tot i ser abundant al seu pas per l’illa, sempre és una espècie poc anellada. També una femella de blaveta (Luscinia svecica) s’ha anellat aquest darrer dia de la primera pentada.

Altres espècies, no per més comunes, menys guapes, són aquest preciós mascle de busqueret capnegre (Curruca melanocephala) i aquesta femella de busqueret de garriga, probablement de la subespècie oriental (Curruca cantillans albistriata).

Per acabar unes escenes quotidianes dels habitants de l’illa durant una jornada de feina. Els podeu veure anellant, fent fotos i aprofitant el temps per controlar les colònies d’altres espècies durant l’estada a l’illa de l’Aire.

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

%d bloggers like this: