Arriba la primera raresa!

Durant aquests darrers dies ha tornat a bufar vent procedent de l’est, concretament esteim tenint uns dies de gregal fort. Aquests vents, generalment, no són els millors per capturar i anellar migrants, però sí que empenyen ocells orientals cap a les nostres illes. És el cas de la captura d’avui, un busqueret de garriga oriental (Curruca cantillans albistriata) anellat durant la jornada del 4 d’abril. A més, també s’ha capturat un mascle de busqueret de garriga (Curruca subalpina), molt primerenc, i alguns exemplars del busqueret de garriga ibèric (Curruca iberiae). Amb els canvis taxonòmics que s’han fet els darrers anys encara no tenim nom comú per totes les espècies derivades de l’antic busqueret de garriga!

Aquí podem veure els dos exemplars que s’han capturat avui:

En aquesta següent fotografia s’aprecia com el blanc de les rectrius de la subespècie albistriata s’estén fins a la quarta rectriu i té una extensió molt gran al llarg de tota la ploma, essent aquesta, a més del color de la gola, vermell teula i l’extensió, poca i molt reduïda, com es veu a la foto anterior, essent aquests dos trets les principals característiques d’aquesta subespècie oriental de busqueret.

Aprofitam aquesta entrada al bloc per donar la benvinguda i les gràcies al segon torn de voluntaris a l’illa. En Luís Betanzos continua com a anellador a l’estació després d’haver completat els primers tres dies de campanya, i s’hi afegeix n’Òscar García de la SOM, també anellador expert i els ajudants Josep Capó de la SOM i Borja Pérez, gallec de naixement i eivissenc d’adopció, que seran a l’illa fins diumenge que ve. També acomiadam, i agraïm una vegada més, a en Gerard Bota i a n’Ugo Mellone que han acabat la primera i curta estada. I a en Raül que tornarà la setmana que ve! Agrair també al club marítim de Maó, i especialment a Ulyses, patró de la lanxa, aquest viatge d’entrada i sortida de voluntaris, que s’ha fet amb un temps meteorològic gens favorable.

Categories: Novetats | Etiquetes: , , , | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: