El mes de maig comença amb més migrants

Cobert tot el mes d’abril i la primera pentada de maig (a més dels 10 dies de març que no comptabilitzam a les taules) presentam la taula comparada de resultats dels darrers anys. Com veureu hem afegit dos anys, aleatòriament, a la taula per tenir una visió més àmplia dels resultats comparats.

Tot i l’augment de captures dels dies 4 i 5 de maig, aquest any continua essent el més fluix de tots els anys presentats a la taula. Si a la darrera presentació vèiem que el 2018 havia tingut uns resultats molt fluixos durant l’abril, i els nombres totals estaven per davall de les xifres d’enguany, els anellaments espectaculars de la primera pentada van fer que la tendència negativa es reduís, deixant el 2021 com el pitjor en quant a números. Ara veim que són el 2015 i el 2005 els anys que més s’assemblen al 2021, amb unes diferèncis clares, però. Si el 2015 la baixada principal va ser en els nombres d’anellaments d’ull de bou de passa Phyllosopus trochilus i l’augment en els rupits Erithacus rubecula, és a dir més presaharians i menys transaharians, el 2005 va ser ben el contrari. Els nombres d’anellaments d’exemplars d’espècies presaharianes va ser el més baix de tot el projecte, en canvi les espècies transaharianes mostraven uns nombres prou elevats.

La resta d’anys comparats tenen tots unes xifres bastant més elevades en general que aquests quatre anys comentats.

Ja queden menys dies de campanya, prest podrem presentar els nombres definitius i fer les hipòtesis que es considerin opostunes, probablemnt tot el que haguem dit fins ara no servirà per res!

Una nova espècie s’ha anellat aquests darrers cinc dies, es tracta del siboc Caprimulgus ruficollis, raresa balear, anellat i/o observat en molt poques ocasions, cinc en total des de l’any 1993, a l’illa de l’Aire, i cap a Menorca.

A continuació la taula de captures dels darrers anys més el 2005 i el 2009 des de l’1 d’abril a 5 de maig.

Categories: Novetats | Etiquetes: , | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

%d bloggers like this: