Resultats a 15 d’abril

Arribats a 15 d’abril i cobert ja mig mes de campanya de les dates històriques de feina que s’han repetit des de l’any 1995, recordam que són de l’1 d’abril al 15 de maig (tot i que alguns anys hem començat o acabat fora d’aquestes dates, com per exemple enguany) passam a fer un resum dels resultats, amb taula comparativa des de l’any 2012 per aquests primers 15 dies d’abril. Poques coses noves han passat aquests dies que ens permetin avançar amb alguna hipòtesi del que està passant enguany. El temps no ens ha acompanyat, ni aquí a Menorca ni al nord d’Algèria, que es d’on surten els ocells que desprès passen pel l’Aire. Així i tot, els resultats globals no són dels pitjors dels darrers any com es pot veure a la taula que trobareu al final d’aquesta entrada. Només el busqueret de garriga Sylvia cantillans està per damunt de les captures dels anys anteriors. Però aquesta espècie, ara coneguda amb el nom científic de Curruca cantillans, nom que no hem actualitzat, com en altres espècies, per seguir amb els noms emprats en edicions passades de la campanya, te, o tenia, diferents subespècies agrupades en un mateix tàxon, que ara s’han considerat espècies diferents. Així tenim la Sylvia (Curruca) iberiae, per la península ibèrica (i nord d’Àfrica), la Sylvia (Curruca) subalpina, per les illes Balears, Còrsega, Cerdenya i meitat nord de la península d’Itàlia, més o menys, i la Sylvia (Curruca) cantillans, per la resta d’Itàlia cap a orient. D’aquesta darrera encara hi penja la subespècie més oriental, la Sylvia cantillans albistriata. A les taules que trobau en aquest blog hem mantingut les tres espècies agrupades sota el nom de Sylvia cantillans, tot i que s’han anellat ja de les tres espècies.

A més de les ja comentades noves espècies d’aquesta pentada, el menjamosques negre Ficedula hypoleuca, el vitrac forestes Saxicola rubetra i la titeta groga Motacilla flava, el dia 14 s’hi va afegir una de nova, es tracta del culblanc Oenanthe oenanthe, un mascle preciós.

I per acabar la taula amb els resultats dels primers 15 dies d’abril (1 abril-15 abril) dels darrers 10 anys (tot i que l’any passt no hi va haver campanya), esperarem un poc més per fer alguns comentaris sobre els resultats, de moment no es veu res clar!

Categories: Novetats | 2 comentaris

Navegació d'entrades

2 thoughts on “Resultats a 15 d’abril

  1. Juli

    A la taula del global de resultats, el total de 2014 no esta be crec…

  2. Crec que no!!! 🤣 🤣

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: