Resultats dels primers 15 dies

Ja hem completat les tres primeres pentades de la campanya del 2021 a l’illa de l’Aire, i la primera del període històric (1 d’abril-15 de maig) de feina durant la migració primaveral dels ocells. Com ja s’ha comentat alguna vegada, aquesta campanya està enfocada a estudiar, principalment, els migrants de llarga distància, també coneguts com a migrant transaharians. Amb l’inici del mes d’abril les captures d’aquests darrers s’han començat a incrementar, com podreu veure a la taula de captures exposada més avall. Tot i l’increment de captures vist en relació als anys comparats, només els anys en que vàrem començar com a mínim el 27 de març, el principal increment es deu a la pujada d’anellaments dels migrants presaharians, com hem anat comentant a les darreres entrades d’aquest blog.

Les noves espècies anellades aquests darrers cinc dies són mussol emigrant Asio flammeus, l’ull de bou pàl·lid Phylloscopus bonelli, l’ull de bou xiulairte Phylloscopus sibilatrix i la cadernera Carduelis carduelis. En total són 32 espècies anellades per un total de 948 anellaments, el que ens dona una mitja de 63 ocells per dia. A continuació podeu veure les dues taules d’avui, la primera amb les captures totals dels primers 15 dies de campanya i la segona, la taula comparada amb les captures fetes entre el 27 de març i el 5 d’abril dels anys representats (2013, 2016, 2017, 2018, 2019 i l’actual 2021).

Ja entrant a les novetats de darrer moment, comentar que avui s’ha capturat el primer formiguerol Jynx torquilla d’enguany. Aquí us deixam una foto d’aquest curiós ocell.

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

<span>%d</span> bloggers like this: