Acaba la campanya “oficial”!

Ja hem arribat al 15 de maig, data en que acaba la campanya oficial de Piccole Isole. A continuació presentarem els resultats que ha donat la campanya entre l’1 d’abril i el 15 de maig, tot i que vàrem començar el 27 de març i acabarem el 20 de maig, completant dues péntades més, una abans i una després de les dates mitjanes del projecte. Aquesta darrera, les captures han baixat molt, ha estat la més fluixa de tota la campanya, amb només 88 captures. Només una espècie nova aquests darrers cinc dies, una que estàvem esperant feia dies, la bosqueta icterina Hippolais icterina, que per unes hores ha entrat en el còmput final d’aquest any! El total de captures des de l’inici de la campanya, el 27 de març, és de moment de 4.304 primeres captures de 65 espècies diferents.

Aquí a l’esquerra veim un exemplar de bosqueta icterina, i a l’a dreta el mateix exemplar comparat amb la bosqueta comuna. Notau com la bosqueta icterina te la forma del cap més “aerodinàmica” comparada amb la comuna.

La majoria d’espècies, de les considerades abundants, s’han anellat per damunt de la mitjana històrica del projecte, com sempre es poden consultar totes les dades de l’1 d’abril al 15 de maig al següent l’enllaç del bloc: https://apps.ornitologia.org/anella/migra Com ja hem comentat en anteriors posts, açò ha passat tant en les espècies transaharianes com en les presaharianes. El total de captures de la “campanya oficial” ha estat de 4175 de 64 espècies. Tan sols una espècies anellada els primers cinc dies de campanya, la titeta sorda Anthus pratensis no s’ha tornat a capturar la resta de dies fins avui. Algunes espècies anellades gairebé cada any, ull de bou xiulaire Phylloscopus sibilatrix, la torrola Calandrella brachydactyla, l’hortolà Emberiza hortulana i la titeta d’estiu Anthus campestris no s’han anellat aquest any, així i tot el nombre d’espècies ha estat molt elevat.

Abans de passar a la llista de captures comparada dels darrers 8 anys, donam la benvinguda al darrer grup de voluntaris que acompanyen a l’anellador del torn Raül. Són Emili Garriga i Josep Capó de la SOM i David González del grup de  Biologia i Conservació de Vertebrats de la Universitat Complutense de Madrid (BCV-UCM).

Aquí a l’esquerra els tres voluntaris amb una interessant captura entre les mans, un oriol Oriolus oriolus. A la dreta David anellant l’oriol.

I ara si, passam a la llista definitiva de les captures d’aquest any per la temporada 1 d’abril-15 de maig, dates que empram normalment per fer les anàlisis dels resultats. Són les dates que s’han repetit des de l’any 1995 fins avui, i per tant les dades que ens serveixen per comparar resultats.

COMPARATIVA_15MAIG_19_page-1

COMPARATIVA_15MAIG_19_page-2

COMPARATIVA_15MAIG_19_page-3

En acabar els cinc dies que ens separen del final de la campanya, el proper dia 20 de maig, presentarem els resultats final del projecte per aquest any 2019. Gràcies per la vostra atenció!

 

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: