RESULTATS A DIA 5 DE MAIG

Els dies van passant a l’illa de l’Aire, i la campanya s’apropa al final. Així i tot encara queden 15 dies per tancar i desmuntar les xarxes i tota l’estació. Aquests darrers dies el ritme de captures ha baixat en relació als dies anteriors, però encara estem molt per damunt de la mitjana històrica del projecte, i també per damunt dels resultats dels darrers 8 anys, com es pot veure a la següent taula. La majoria d’espècies estan molt per damunt de les captures mitjanes, només podríem destacar, en sentit contrari, tres espècies, de les considerades comunes: el menjamosques negre Ficedula hypoleuca, molt abundant els darrers anys i bastant per davall dels nombres dels darrers anys, i la bosqueta icterina Hippolais icterina i l’ull de bou xiulaire Phylloscopus sibilatrix que, tot i que encara és molt bona època per anellar-los, no s’han deixat veure per l’illa. En menor mesura també podríem citar en aquest reduït grup l’hortolà Emberiza hortulana, espècie, potser, no tant comuna com les anteriors i encara no anellada aquest any.

En general, les espècies presaharianes s’han anellat de forma força abundant, per damunt de la mitjana històrica gairebé tots, encara que els darrers anys també s’han anellat bastants exemplars: rupit Erithacus rubecula, busqueret de capell Sylvia atricapilla, ull de bou comú Phylloscopus collybita i tord blanc Turdus philomelos són els més representatius d’aquest grup.

I del grup dels transaharians més abundants, gairebé tots estan assolint uns nombres extraordinaris, especialment tenint en compte que encara falten 10 dies “oficials” de campanya fins el 15 de maig, i quinze per tancar-la del tot. Us recordam que la següent taula només agafa els resultats de les dates compreses entre l’1 d’abril i el 5 de maig de cada any. No es tenen en compte per fer les comparacions els anellaments fets durant el mes de març.

Abans de passar a la taula de resultats, donam la benvinguda a les tres col·laboradores que durant aquesta setmana ajudaran l’anellador responsable, Santi Catchot, en totes les tasques que es duguin a terme a l’illa, entre d’altres l’anellament nocturn de marinerets Hydrobates pelagicus, pel projecte de seguiment que duu Santi a l’illa.

 

Les voluntàries, Nere Zorrozua (ARANZADI), Lídia López (ICO) repetidora aquest any, i Nerea Pagaldai (ARANZADI) a punt d’entrar a l’illa després d’un bon temporal de tramuntana, amb l’empresa http://www.blacklizardtours.com Tlf. 619.06.53.90, un nou col·laborador de la campanya.

Anellant HYDPEL

Primera nit a l’illa, i feina extra a la nit!

 

Ara sí, la taula amb els resultats comparats dels darrers 8 anys de campanyes.

 

5 MAIG 19 COMPARATIVA_page-0001

5 MAIG 19 COMPARATIVA_page-0002

5 MAIG 19 COMPARATIVA_page-0003

Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: