Nou equip de campanya!

Després de tants dies de vent de l’est fort, i amb dos dies de retard, s’ha pogut dur a terme el canvi de guàrdia a l’illa. Han sortit en Raül, na Marga, na Lídia i n’Álvaro deixant pas al nou equip format pels anelladors Ricard Poch (ICO) i Ioar de Guzmán (ARANZADI), i els auxiliars José Miguel Yetano (ARANZADI) i Vanessa  Mesquida (SOM).

Ricard_Ioar_Yetano_Vanessa

El nou equip a Cales Fonts apunt d’embarcar rumb a l’illa de l’Aire

 

Una volta passat el temporal les captures de migrants han tornat a l’illa, així els dies 22 i 23 s’han tornat a superar el centenar d’anellaments cada dia. Es segueixen capturant noves espècies, però potser el que més crida l’atenció d’aquests tres darrers dies és la gran quantitat de tòrtores Streptopelia turtur anellades (i vistes), amb 12, 21 i 15 respectivament. Aquest espectacular moviment observat per l’illa de l’Aire no l’havíem vist mai abans! Només amb aquests tres dies s’ha superat la mitjana de captures històrica de la campanya. En acabar la péntada donarem més informació de les captures totals i les noves espècies.

 

D’espècies anellades aquests dies destacarem el xòric Falco tinnunculus, el primer que anellam enguany i, a més de les tòrtores, la gran quantitat d’oronelles Hirundo rustica que s’han agafat, especialment a la nit, quan baixaven a dormir als tamarells. Aquest fet demostra les dures condicions de vol que han tingut els darrers dies, no és molt comú que s’aturin a dormir a l’illa. Una altra dada interessant són els ulls de bou de passa Phylloscopus trochilus, que ja superen els 1000 exemplars anellats!

FALTIN_Aire19
 Exemplar de xòric anellat el dia 23 d’abril
Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: