Resultats a 20 d’abril

Ahir dia 20 vàrem tancar la cinquena péntada de la campanya, quarta de l’abril, amb els resultats més baixos d’enguany. Comparat amb els resultats dels cinc dies anteriors, que creim va ser la més forta de la història, encara resulta més impactant la diferència en el nombre de captures. Aquests resultats tant fluixos venen donats, en una part important, pel fort temporal de llevant (vent de l’est) que ha assotat l’illa de l’Aire, i les illes Balears en general, des del passat dijous dia 18.

Així i tot, sempre i trobam alguna cosa positiva, hem anellat cinc espècies noves, algunes d’elles ja comentades ens posts anteriors. La darrera, i potser la d’un color més espectacular, ha esta la d’un exemplar mascle d’oriol, que com es pot veure a la foto és d’un groc impressionant.

A continuació podeu veure una taula amb els resultats comparats, a dia 20 d’abril i sense els cinc dies de març, dels darrers set anys de campanya. Veim què, malgrat aquests darrers cinc dies, 16 a 20 d’abril, aquesta campanya està sent la més profitosa en quant a captures de tots aquests anys, gràcies als espectaculars nombres assolits els primers quinze dies d’abril. Pocs anàlisis més podem fer ara mateix, l’absència d’ocells migradors a l’illa no ens ho permet fer.

Comparativa 20 abril_2019_1

Comparativa 20 abril_2019_2

 

Acabarem aquesta entrada recordant-vos alguns enllaços d’interès ornitològics, bàsicament per saber com van les coses en altres indrets on es duen a terme campanyes d’estudi de la migració incloses en el projecte “PICCOLE ISOLE”:

Butlletí d’Ornitologia de la SOM, Plemes i anelles: http://www.menorcasom.org/book/plomes-i-anelles-no-1/

Resultats de les campanyes de primavera de l’illa de l’Aire (Menorca), Aiguamolls de l’Empordà (Catalunya) i Yasmina (Marroc): https://apps.ornitologia.org/anella/migra

En aquesta pàgina de facebook podreu anar seguint els resultats de la campanya de Tabarca, Alacant: https://www.facebook.com/SEO-Alicante-1667413756811762/

Facebook de la Campanya d’anellament prenupcial a illa Grossa, Múrcia: https://www.facebook.com/Grupo-de-anillamiento-ANSE-974462999302827/

 

I per acabar algunes imatges més del temporal, és una de les poques coses que poodem fer, fer fotos, aquests dies que no hi ha ocells!

Darrera aquesta aigua hi ha la cova on solem anar a nedar!

 

Aire19_temporal (2)

El bufador de l’Aire, mai l’havíem vist en “acció”!
Categories: Novetats | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: